Menu

Levert een te warme woning een huurgebrek op?

Levert een te warme woning een huurgebrek op?

U kent het vast wel. Een woning op het zuiden met veel glas. De zon heeft de vrije loop en de temperatuur in de woning loopt flink op. Vervelend want dit kan leiden tot slecht slapen etc. Is er dan sprake van een gebrek in de zin van artikel 7:204 lid 2 BW? Een gebrek wordt hierin namelijk gedefinieerd een omstandigheid waardoor de huurder niet het woongenot kan verkrijgen die hij mocht verwachten.

huur en verhuur diensten GHJ

Het Hof heeft zich in een zaak hierover uitgesproken. (ECLI:NL:GHSHE:2016:2483). Het Hof zegt nee, er is geen sprake van een gebrek. De binnentemperatuur mag niet de buitentemperatuur overstijgen maar op het moment dat er voorzieningen zijn zoals ventilatie e.d. dan is er geen sprake van een gebrek Wel wordt duidelijk dat elk geval op zich weer getoetst moet worden. Het kan dus zo zijn dat er in een ander geval wel sprake zou zijn van een gebrek.

mr. W.O. (Wynold) Dijkstra

Meer informatie over huur en verhuur bij Groene Hart Juristen

Heeft u vragen?

U kunt ons altijd vrijblijvend bellen met al uw vragen.

088 11 65 500

Onze voordelen

  • Helder en duidelijk advies
  • Geen sjiek kantoor wel een sjieke aanpak
  • Betrokken en persoonlijk
  • Transparante en schappelijke tarieven
  • 100% voor uw zaak

Heeft u een geschil?

Meld kosteloos uw geschil

Wij geven een helder en duidelijk advies en zetten ons voor meer dan 100% in voor uw zaak. Maar wat ons echt onderscheidt van anderen is onze persoonlijke en betrokken aanpak. Wij spreken niet van cliënten maar klanten en onze gastvrijheid zorgt ervoor dat de drempel voor u niet zo hoog is. Geen sjiek kantoor wel een sjieke aanpak.

Contact
Vragen? Bel of mail ons!

Hanzeweg 10, 2803 MC, Gouda

088 11 65 500
info@groenehartjuristen.nl
Nieuwsbrief