Menu

Incasso

U heeft een geldvordering op uw debiteur en hoe te handelen?

Groene Hart Juristen is gespecialiseerd in incassozaken en kan voor u de geldvordering incasseren. Lees ook onze reviews hierover!
Wacht u niet te lang nadat u een of meerdere aanmaningen heeft gestuurd om de incasso uit handen te geven aan Groene Hart Juristen omdat u zichzelf anders te kort doet. Het is tenslotte niet de bedoeling dat u zelf in de financiële problemen komt omdat uw debiteur niet betaalt voor uw geleverde diensten/producten.

Hoe werkt het?

De 1e fase (minnelijke fase) ziet er als volgt uit: Op uw verzoek mailen wij u een aanvraagformulier incasso. U levert de vordering vervolgens per email aan. Wij sturen de debiteur een aangetekende brief met het verzoek uw vordering binnen vijftien dagen (wettelijke termijn) te betalen. Blijft betaling uit dan volgt een tweede aangetekende brief en worden er naast uw vordering ook buitengerechtelijke kosten en wettelijke rente aangezegd. Deze laatste brief is de zogenaamde 14-dagen brief en voldoet aan alle voorwaarden ter voorbereiding (indien nodig) op de gerechtelijke procedure.

In de 2e fase (gerechtelijke fase) gaan wij de debiteur dagvaarden en de zaak aanbrengen bij de kantonrechter.

Kosten

1e fase
Heeft u een incasso pakket afgesloten? Dan worden daar per maand twee brieven uit vergoed. De twee brieven uit de eerste fase vallen dus binnen dit pakket. Over de hoofdsom brengen wij  15% incassokosten en zal worden verrekend bij ontvangst van het gevorderde bedrag. Aangetekende post wordt als derden kosten separaat in rekening gebracht.

2e fase
Omdat wij de kosten van een gerechtelijke procedure niet altijd kunnen inschatten wordt dit op basis van een uurtarief in rekening gebracht. Ten alle tijde zullen wij u vooraf offreren zodat u weet wat u van ons kunt verwachten.

Juridische pakketten

Als u kiest voor een van onze juridische pakketten met een incassomodule dan schrijven wij uw debiteur twee maal aan in een incassoprocedure. En we voeren de telefonische gesprekken om uw vordering te innen. Aangetekende post zijn kosten die wij wel separaat in rekening brengen.

Meer informatie over incasso's? Laat hier uw gegevens achter en wij bellen u terug.

Waarom Groene Hart Juristen?

  • Helder en duidelijk advies
  • Geen sjiek kantoor wel een sjieke aanpak
  • Betrokken en persoonlijk
  • Transparante en schappelijke tarieven
  • 100% voor uw zaak

Wij geven een helder en duidelijk advies en zetten ons voor meer dan 100% in voor uw zaak. Maar wat ons echt onderscheidt van anderen is onze persoonlijke en betrokken aanpak. Wij spreken niet van cliënten maar klanten en onze gastvrijheid zorgt ervoor dat de drempel voor u niet zo hoog is. Geen sjiek kantoor wel een sjieke aanpak.

Contact
Vragen? Bel of mail ons!

Hanzeweg 10, 2803 MC, Gouda

088 11 65 500
info@groenehartjuristen.nl
Nieuwsbrief