Menu

ZZP’ers

Uw positie als ZZP er goed geregeld?

Als ZZP er heeft u geen personeel maar verricht u rechtstreeks opdrachten voor opdrachtgever. Als ZZP er of opdrachtnemer sluit u veelal contracten zoals een overeenkomst van opdracht. Omdat u als ondernemer aangemerkt wordt heeft u geen rechtsbescherming zoals een werknemer in een bedrijf of als een particulier. Laat u dan ook niet overrompelen door aantrekkelijk aangeboden contract. Een contract laten controleren met daarbij een advies is geen overbodige luxe.

Heeft u zelf iets te bieden als ZZP er, bijvoorbeeld vanwege uw expertise, kennis of kunde, laat uw contract dan opstellen of aanpassen door onze specialisten. Zo letten wij op dat uw intellectuele eigendomsrechten zijn beschermd en dat u niet volledig beperkt wordt in uw relaties. Elk ander aspect nemen wij uiteraard ook mee in uw overeenkomt.

Geen VAR meer, wat nu?

Begin 2016 is de wetgeving omtrent het inhuren van zzp’ers gewijzigd en is de Verklaring arbeidsrelatie (VAR) afgeschaft. Om te voorkomen dat de Belastingdienst achteraf hoge kosten bij u in rekening brengt, is het een must om een juridisch correcte overeenkomst tot opdracht aan te gaan.

Overeenkomst tot opdracht

Onze juristen helpen ondernemers en zzp’ers in elke branche bij het opstellen of controleren van een overeenkomst tot opdracht. Zij zorgen ervoor dat de reglementen van de Belastingdienst in acht worden genomen. Neem gerust contact met ons op en we kijken wat we voor u kunnen betekenen.

Inhuren ZZP'ers?

Het is belangrijk om juridische zaken rondom het inhuren van ZZP’ers goed te regelen. Groene Hart Juristen helpt en adviseert bij het opstellen van de juiste overeenkomst. Meer informatie? Neem contact op met één van onze juristen.

Wij helpen bij:

  • Opstellen overeenkomst tot opdracht
  • Advies m.b.t. de wet DBA
  • Modelovereenkomst ZZP
  • Raamovereenkomst Detachering

Zelf zzp’er?

Bent u zelf werkzaam als zzp’er? Ook voor u is het van belang dat u over een juridisch correcte overeenkomst tot opdracht beschikt. Die kunnen wij voor u opstellen of we kunnen uw overeenkomst tot opdracht controleren. Dit kan voorkomen dat de Belastingdienst achteraf hoge kosten in rekening brengt. Bovendien lopen veel zzp’ers tegen juridische problemen aan. Zo  komt het regelmatig voor dat een opdrachtgever ontevreden is over de werkzaamheden van een zzp’er en facturen onbetaald laat of ontbinding van de overeenkomst van opdracht en/of schadevergoeding eist.

De juristen van Groene Hart Juristen staan zzp’ers bij allerhande kwesties bij. Neem contact op en wij bekijken graag wat onze juristen voor u kunnen betekenen.

Wij geven een helder en duidelijk advies en zetten ons voor meer dan 100% in voor uw zaak. Maar wat ons echt onderscheidt van anderen is onze persoonlijke en betrokken aanpak. Wij spreken niet van cliënten maar klanten en onze gastvrijheid zorgt ervoor dat de drempel voor u niet zo hoog is. Geen sjiek kantoor wel een sjieke aanpak.

Contact
Vragen? Bel of mail ons!

Hanzeweg 10, 2803 MC, Gouda

088 11 65 500
info@groenehartjuristen.nl
Nieuwsbrief