Menu

Ontslag

Hulp bij ontslag

Ontslag mag niet zomaar door een werkgever worden gegeven en is aan regels gebonden. De werknemer heeft veel bescherming maar in veel situaties zal de uitkomst afhangen van de gebeurtenissen. Omdat een baan zorgt voor inkomen hangt er veel af van de werknemer. Zo ook voor Nico. 

Nico was aan het werk toen zijn werkgever naar hem toe liep en vertelde dat hij niets uitvoerde en hem wilde ontslaan. Daarna liep de werkgever weg. Nico was compleet in shock en wist op dat moment niet wat hij moest doen en is weggegaan en heeft al zijn bedrijfsspullen achtergelaten. 

De volgende dag stuurt Nico een app naar zijn werkgever dat zijn werkgerelateerde spullen nog op het kantoor liggen en vraagt wat de bedoeling was omdat de werkgever zomaar was weggelopen zonder iets te zeggen. 

De werkgever geeft aan dat Nico omdat hij is weggegaan dat ziet als een opzegging en wil hem niet meer op zijn werk en geen salaris meer uitbetalen. Ook zijn vakantiedagen wil de werkgever niet meer betalen. 

Schakel de hulp in van een jurist arbeidsrecht

Nico wil weten wat zijn rechten zijn en hoe hij moet handelen omdat er veel van zijn situatie afhangt. Onze juristen zijn bekend met verschillende arbeidskwesties en staan u graag bij. Bij ons kunt u kosteloos uw kwestie indienen zodat wij u een passend en vrijblijvend voorstel kunnen doen. 

Wij helpen u graag verder. Laat uw naam en telefoonnummer achter en wij bellen u terug.

Waarom Groene Hart Juristen?

  • Helder en duidelijk advies
  • Geen sjiek kantoor wel een sjieke aanpak
  • Betrokken en persoonlijk
  • Transparante en schappelijke tarieven
  • 100% voor uw zaak

 

Beëindiging van arbeidscontract

Een arbeidscontract kan worden beëindigd door zelf ontslag te nemen, door ontslagen te worden door de werkgever of door akkoord te gaan met beëindiging, bijvoorbeeld door het ondertekenen van een beëindigingsovereenkomst of door schriftelijk in te stemmen met een opzegging.
Laat u altijd informeren over uw rechtspositie en ga niet te snel akkoord met een beëindigingsvoorstel van uw werkgever. In veel gevallen hebt u meer rechten dan u denkt en kunnen via onderhandelingen gunstigere (financiële) voorwaarden worden bereikt. De juristen van Groene Hart Juristen helpen u graag.

Rechtspositie bij ontslag

Het ontslaan van werknemers kan grote gevolgen hebben en is dan ook niet zomaar toegestaan. Door de vele verschillende wettelijke regelingen is ontslag juridisch gecompliceerd. Laat u daarom goed informeren en schakel zo snel mogelijk een jurist in wanneer u geconfronteerd wordt met (dreigend) ontslag.
Uw rechtspositie hangt onder meer af van de manier waarop u reageert op uw werkgever. Zo kunt u het recht op een WW-uitkering verspelen door niet te protesteren tegen uw ontslag. Vaak zijn werknemers geneigd om te snel akkoord te gaan met een ontslagvoorstel of beëindigingsovereenkomst, waardoor zij geld mislopen. In sommige gevallen hebt u recht op een transitievergoeding. De juristen van Groene Hart Juristen informeren u graag over uw rechtspositie en helpen u om ontslag te voorkomen of, wanneer ontslag onvermijdelijk is, om er voor u het maximale uit te halen.

Meld kosteloos uw geschil.

U kunt uw geschil kosteloos bij ons insturen zodat wij u een passend en vrijblijvend voorstel kunnen doen.

Wij geven een helder en duidelijk advies en zetten ons voor meer dan 100% in voor uw zaak. Maar wat ons echt onderscheidt van anderen is onze persoonlijke en betrokken aanpak. Wij spreken niet van cliënten maar klanten en onze gastvrijheid zorgt ervoor dat de drempel voor u niet zo hoog is. Geen sjiek kantoor wel een sjieke aanpak.

Contact
Vragen? Bel of mail ons!

Hanzeweg 10, 2803 MC, Gouda

088 11 65 500
info@groenehartjuristen.nl
Nieuwsbrief