Menu

Ontslag

Beëindiging van arbeidscontract

Een arbeidscontract kan worden beëindigd door zelf ontslag te nemen, door ontslagen te worden door de werkgever of door akkoord te gaan met beëindiging, bijvoorbeeld door het ondertekenen van een beëindigingsovereenkomst of door schriftelijk in te stemmen met een opzegging.
Laat u altijd informeren over uw rechtspositie en ga niet te snel akkoord met een beëindigingsvoorstel van uw werkgever. In veel gevallen hebt u meer rechten dan u denkt en kunnen via onderhandelingen gunstigere (financiële) voorwaarden worden bereikt. De juristen van Groene Hart Juristen helpen u graag.

Rechtspositie bij ontslag

Het ontslaan van werknemers kan grote gevolgen hebben en is dan ook niet zomaar toegestaan. Door de vele verschillende wettelijke regelingen is ontslag juridisch gecompliceerd. Laat u daarom goed informeren en schakel zo snel mogelijk een jurist in wanneer u geconfronteerd wordt met (dreigend) ontslag.
Uw rechtspositie hangt onder meer af van de manier waarop u reageert op uw werkgever. Zo kunt u het recht op een WW-uitkering verspelen door niet te protesteren tegen uw ontslag. Vaak zijn werknemers geneigd om te snel akkoord te gaan met een ontslagvoorstel of beëindigingsovereenkomst, waardoor zij geld mislopen. In sommige gevallen hebt u recht op een transitievergoeding. De juristen van Groene Hart Juristen informeren u graag over uw rechtspositie en helpen u om ontslag te voorkomen of, wanneer ontslag onvermijdelijk is, om er voor u het maximale uit te halen.

 

Wij helpen u graag verder. Laat uw naam en telefoonnummer achter en wij bellen u terug.

Waarom Groene Hart Juristen?

  • Helder en duidelijk advies
  • Geen sjiek kantoor wel een sjieke aanpak
  • Betrokken en persoonlijk
  • Transparante en schappelijke tarieven
  • 100% voor uw zaak

 

Wij geven een helder en duidelijk advies en zetten ons voor meer dan 100% in voor uw zaak. Maar wat ons echt onderscheidt van anderen is onze persoonlijke en betrokken aanpak. Wij spreken niet van cliënten maar klanten en onze gastvrijheid zorgt ervoor dat de drempel voor u niet zo hoog is. Geen sjiek kantoor wel een sjieke aanpak.

Contact
Vragen? Bel of mail ons!

Hanzeweg 10, 2803 MC, Gouda

088 11 65 500
info@groenehartjuristen.nl
Nieuwsbrief