Menu

Slapend dienstverband

Langdurig ziek en uw dienstverband loopt nog steeds door?

Dan is er sprake van een slapend dienstverband.

Heeft u een concept vaststellingsovereenkomst ontvangen? Dan adviseren wij u deze alvast te uploaden via onze button “Meld kosteloos uw geschil” op de homepage. Zo kunnen wij u een gericht voorstel doen om uw vaststellingsovereenkomst te controleren en/of te onderhandelen met uw werkgever.

Werkwijze.

 • Wij schrijven uw werkgever aan over het slapend dienstverband;
 • Uw werkgever reageert middels een brief of stelt een concept vaststellingsovereenkomst op;
 • Wij corresponderen met uw werkgever of in het geval van een vaststellingsovereenkomst beoordelen wij deze;
 • Wij onderhandelen en zorgen voor de juiste transitie/beeindigingsvergoeding en waarborgen uw WW-rechten;
 • In bijna alle gevallen zorgen wij ervoor dat uw werkgever uw juridische kosten zal vergoeden;
 • U bent in de meeste gevallen weer met duizenden euro’s geholpen.

Ons succesratio ligt boven de 90%.

Onze juristen? Zie onderaan de pagina.

Meld kosteloos uw geschil! 

Twee jaar ziek en dan?

Mocht u al ten minste twee jaar ziek zijn en uw werkgever houdt u in dienst, dan is er sprake van een slapend dienstverband. De werkgever hoeft dan namelijk geen transitievergoeding aan u te betalen. Een lastige situatie voor u.

Maar goed nieuws! Op 8 november 2019 is er een uitspraak geweest van de Hoge Raad over het slapend dienstverband bij ziekte en langdurig arbeidsongeschiktheid. In het arbeidsrecht is een artikel 7:669 lid 3 sub b van het Burgerlijk Wetboek waarin aan twee eisen moet zijn voldaan om de arbeidsovereenkomst te beëindigen.

 • U moet tenminste twee jaar ziek / arbeidsongeschikt zijn;
 • Er valt geen herstel te verwachten binnen 26 weken (half jaar).

In artikel 7:611 van het Burgerlijk Wetboek heeft de Hoge Raad besloten dat een werkgever op grond van goed werkgeverschap het dienstverband moet eindigen en aan u een wettelijke transitievergoeding moet toekennen. Een slapend dienstverband moet dus beëindigd worden en u heeft hierbij dus recht op een transitievergoeding bij ziekte.

De beëindiging van het slapend dienstverband wordt dan geregeld in een vaststellingsovereenkomst. Dit wordt ook wel een beëindigingsovereenkomst genoemd met wederzijds goedvinden. Het is erg belangrijk dat deze vaststellingsovereenkomst goed is opgesteld, anders kan het gebeuren dat u geen uitkering krijgt of niet de juiste ontslagvergoeding bij ziekte.

Meld bij ons kosteloos uw geschil.

U kunt via ons formulier op de homepage “Meld kosteloos uw geschil” zonder kosten uw kwestie aan ons voorleggen. Wij treden in vrijwel elk geval met uw werkgever in overleg om ervoor te zorgen dat de werkgever de juridische kosten zal betalen zodat er bij u geen factuur in de brievenbus terecht zal komen. Ook voor vragen omtrent transitievergoeding / ontslagvergoeding na 2 jaar ziekte, ziektewet of arbeidsongeschiktheid kunt u bij ons terecht. Wij ondersteunen u graag bij het claimen van uw ontslagvergoeding / transitievergoeding bij het beëindigen van een slapend dienstverband.

Wilt u af van uw slapend dienstverband of heeft u een “vaststellingsovereenkomst einde dienstverband” aangeboden gekregen van uw werkgever, dan ontvangen wij graag uw arbeidsovereenkomst, uw loonstrookjes van de laatste drie maanden en uw concept vaststellingsovereenkomst. Wij werken volgens de (AVG) privacyrichtlijnen.

Onze rechtshulpverleners

mr. M. van de Loo heeft al ruim 20 jaar ervaring en meer dan 2000+ arbeidsrechtelijke dossiers behandeld. Tevens is mr. van de Loo geregistreerd mediator in het arbeidsrecht.

 

mr. J.W. de Boer heeft ruim 7 jaar ervaring als arbeidsrechtjurist en heeft inmiddels ruim 500+ arbeidsrechtdossiers behandeld. mr. de Boer is een bekwaam onderhandelaar en weet met een gedegen aanpak arbeidszaken met succes te behandelen en af te ronden.

 

de heer H. van Dongen heeft ruim 30 jaar ervaring en meer dan 2000+ arbeidsrechtelijke dossiers behandelend. De heer van Dongen kan feilloos onderhandelen met werkgevers en weet goede resultaten te boeken voor onze cliënten.

 

mr. J.J.M.L. Sandberg-Nelemans heeft ruime ervaring met het behandelen van arbeidsrechtelijke dossiers. Of het nu gaat om ontslag, ziekte, reorganisatie of een conflict met een werkgever. Met ruim 500+ arbeidsrechtelijke dossiers weet zij kundig en voortvarend dossiers te behandelen en af te wikkelen.

 

mr. Y.S. Schmitz heeft ruim 500+ dossiers behandelend en niet alleen arbeidsrechtelijke dossiers, ook op rechtsgebied sociaal zekerheidsrecht heeft zij grote kennis. Heeft u een probleem met een instantie als het UWV of een andere instantie, dan kunnen wij u bijstaan in deze kwestie.

Wilt u het einde van uw dienstverband of uw kwestie met het slapend dienstverband met ons bespreken, neem dan gerust contact met ons op via 088 1165500, dien een terugbelverzoek in op onze website of stuur een email naar info@groenehartjuristen.nl. Onze juristen helpen u graag verder.

 

Wij helpen u graag verder. Laat uw naam en telefoonnummer achter en wij bellen u terug.

Waarom Groene Hart Juristen?

 • Helder en duidelijk advies
 • Geen sjiek kantoor wel een sjieke aanpak
 • Betrokken en persoonlijk
 • Transparante en schappelijke tarieven
 • 100% voor uw zaak

 

Wij geven een helder en duidelijk advies en zetten ons voor meer dan 100% in voor uw zaak. Maar wat ons echt onderscheidt van anderen is onze persoonlijke en betrokken aanpak. Wij spreken niet van cliënten maar klanten en onze gastvrijheid zorgt ervoor dat de drempel voor u niet zo hoog is. Geen sjiek kantoor wel een sjieke aanpak.

Contact
Vragen? Bel of mail ons!

Hanzeweg 10, 2803 MC, Gouda

088 11 65 500
info@groenehartjuristen.nl
Nieuwsbrief