Menu

Huur en verhuur

De huur en/of verhuur van een woning kent vele juridische aspecten. Als huurder maak je in veel gevallen aanspraak op wettelijke huurbescherming, waardoor je niet zomaar uit je woning kunt worden gezet. Wanneer afspraken in het huurcontract in strijd zijn met wettelijke regels, zijn deze afspraken niet geldig. De wettelijke regels op het gebied van huurrecht omvatten onder meer bepalingen over de maximale huurprijs, huurverhoging, gebreken, onderverhuur en beëindiging van het huurcontract. De juristen van Groene Hart Juristen helpen u met alle kwesties en geschillen op het gebied van huurrecht.

Meld kosteloos uw geschil.

U kunt uw geschil kosteloos bij ons insturen zodat wij u een passend en vrijblijvend voorstel kunnen doen.

Huurovereenkomst controleren
Hebt u een huurovereenkomst ontvangen of ondertekend en twijfelt u over de juridische consequenties van deze overeenkomst? De juristen van Groene Hart Juristen verschaffen u graag duidelijkheid. Zij controleren uw huurovereenkomst, informeren u over uw rechtspositie en helpen u graag uw risico’s te beperken. Ook kunnen zij voor u een juridisch correcte huurovereenkomst opstellen.

Gebreken
Als huurder bent u verplicht om kleine onderhoudshandelingen te verrichten en door uzelf aangerichte schade te herstellen. De verhuurder heeft in de meeste gevallen de verplichting om in groot onderhoud te voorzien. Wilt u weten of een specifiek gebrek voor uw rekening of van die van uw verhuurder komt? Of weigert uw verhuurder gebreken te herstellen? De juristen van Groene Hart Juristen helpen u graag verder.

Huurconflicten
Als huurder kunt u gemakkelijk in een huurconflict terechtkomen. Oorzaken hiervan zijn vaak achterstallig onderhoud, reparatie van schade na een storm, geluidsoverlast, het houden van een huisdier terwijl dit verboden is of vanwege een geschil over de huurprijs. De juristen van Groene Hart Juristen kunnen u met deze kwesties bijstaan.

Beëindiging van huurcontract
In veel gevallen bent u als huurder niet gebonden aan een opzegging van de verhuurder. Ook niet wanneer de verhuurder de opzegtermijn uit de huurovereenkomst in acht heeft genomen. Dit kan onder andere afhangen van de duur van de huurovereenkomst, de datum waarop deze is ingegaan en de reden van opzegging. Laat u daarom goed informeren door een van onze juristen voordat u akkoord gaat met een opzegging.

Meld kosteloos uw geschil.

U kunt uw geschil kosteloos bij ons insturen zodat wij u een passend en vrijblijvend voorstel kunnen doen.

Wij geven een helder en duidelijk advies en zetten ons voor meer dan 100% in voor uw zaak. Maar wat ons echt onderscheidt van anderen is onze persoonlijke en betrokken aanpak. Wij spreken niet van cliënten maar klanten en onze gastvrijheid zorgt ervoor dat de drempel voor u niet zo hoog is. Geen sjiek kantoor wel een sjieke aanpak.

Contact
Vragen? Bel of mail ons!

Hanzeweg 10, 2803 MC, Gouda

088 11 65 500
info@groenehartjuristen.nl
Nieuwsbrief