Bedrijfsbeëindiging

Soms komt bedrijfsbeëindiging onverwacht dichtbij, ten gevolge van economische ontwikkelingen. De laatste jaren hebben we te lijden gehad onder de globale pandemie, waardoor er veel bedrijven zijn omgevallen of op omvallen staan. Economisch herstel komt te laat, omdat je als ondernemer onvoldoende reserves hebt opgebouwd. Wanneer je wilt stoppen als ondernemer, dan heb je een jurist nodig om alles goed af te sluiten.

Wat is belangrijk bij het beëindigen van je bedrijf?

Los van ongetwijfeld vele emoties, heb je ook te maken met administratieve rompslomp. Vele instanties willen het netjes afsluiten en informatie ontvangen over jouw bedrijfsbeëindiging. Denk aan de gemeente, UWV, Kamer van Koophandel en de Belastingdienst. Ook aan het einde van je loopbaan als ondernemer is een nette administratie relevant, want dit neemt de rechter mee in een eventueel schuldsaneringsproces.

Als ondernemer met een eenmanszaak ben je persoonlijke aansprakelijk, ook voor je zakelijke schulden. Heb je een besloten vennootschap, dan is bestuurdersaansprakelijkheid gescheiden van jou als persoon. Laat je goed informeren en neem wijze besluiten, want dit helpt je door deze periode heen. Ook na het stoppen van je bedrijf! Neem direct contact op met ons team voor meer informatie.

Heb je vragen?

Wij helpen jou graag verder. Laat je naam, telefoonnummer en e-mailadres achter en wij bellen je terug.

"*" indicates required fields

Naam*