Zakelijke geschillen

Zakelijke geschillen zijn vervelend. Als ondernemer zet je altijd je beste beentje voor, want je hebt wat te verliezen. Daarom houd je het liefst de relatie met je leveranciers, klanten, collega’s en medewerkers zo goed mogelijk. Maar wat als er toch een tegenslag plaatsvindt? Of dat je in discussie raakt en er samen met niet meer uitkomt? Voor al deze zaken, en meer, staat Groene Hart Juristen voor je klaar.

Hoe kun je zakelijke geschillen voorkomen?

Je kunt op praktische wijze zakelijke geschillen voorkomen, door een goede voorbereiding te treffen. Dit kun je zélf alvast regelen, wanneer je als ondernemer aan de slag gaat:

  • Helder communiceren;
  • Afspraken ondubbelzinnig vastleggen;
  • Gebruik algemene voorwaarden;
  • Op de hoogte blijven van actuele wet- en regelgeving.

Ontstaat ondanks de goede voorbereidingen toch een conflict? Dan heb je in de praktijk twee keuzes: een mediator inschakelen of de gerechtelijke weg inslaan.

Zakelijke conflict: de rechter of een mediator inschakelen?

Een mediator inschakelen voor zakelijke conflicten, is in veel gevallen een passende oplossing. Een gang naar de rechter zal altijd de relatie verslechteren, waardoor samenwerken in de praktijk vaak onmogelijk bijkt. Het vertrouwen is teveel beschaamd. Een mediator kan op onafhankelijke wijze bemiddelen in een geschil, zodat de lucht geklaard wordt en vaak het samenwerken weer opgepakt kan worden.

Of jij nu een mediator wilt inschakelen óf een gerechtelijke procedure wilt opstarten, je heb de juiste partij gevonden! Neem direct contact op met Groene Hart Juristen.

Heb je vragen?

Wij helpen jou graag verder. Laat je naam, telefoonnummer en e-mailadres achter en wij bellen je terug.

"*" indicates required fields

Naam*