ZZP’ers

ZZP’ers positie goed geregeld?

ZZP’ers hebben geen personeel, maar verrichten rechtstreeks opdrachten voor een opdrachtgever. Als ZZP’er of opdrachtnemer sluit je veelal contracten, zoals een overeenkomst van opdracht. Omdat je als ondernemer aangemerkt wordt, heb je geen rechtsbescherming, zoals een werknemer in een bedrijf of als een particulier. Laat je dan ook niet overrompelen door aantrekkelijke aangeboden contracten. Een contract laten controleren, met daarbij een juridisch advies, is geen overbodige luxe.

Heb je zelf iets te bieden als ZZP’er – bijvoorbeeld vanwege jouw expertise, kennis of kunde – laat jouw contract dan opstellen of aanpassen door onze specialisten. Zo letten wij op dat jouw intellectuele eigendomsrechten zijn beschermd en dat je niet volledig beperkt wordt in je relaties. Elk ander aspect nemen wij uiteraard ook mee in jouw overeenkomst.

Geen VAR meer, wat nu?

Begin 2016 is de wetgeving omtrent het inhuren van zzp’ers gewijzigd en is de Verklaring arbeidsrelatie (VAR) afgeschaft. Om te voorkomen dat de Belastingdienst achteraf hoge kosten bij jou in rekening brengt, is het een must om een juridisch correcte overeenkomst tot opdracht aan te gaan.

Overeenkomst tot opdracht

Onze juristen helpen ondernemers en zzp’ers in elke branche bij het opstellen of controleren van een overeenkomst tot opdracht. Zij zorgen ervoor dat de reglementen van de Belastingdienst in acht worden genomen. Neem gerust contact met ons op en we kijken wat we voor jou kunnen betekenen.

ZZP’ers moeten ook hun eigen boontjes doppen

Ben je zelf werkzaam als zzp’er? Ook voor jou is het van belang dat je over een juridisch correcte overeenkomst tot opdracht beschikt. Deze overeenkomst stellen wij voor jou op of we controleren jouw overeenkomst tot opdracht. Dit kan voorkomen dat de Belastingdienst achteraf hoge kosten in rekening brengt.

Bovendien lopen veel zzp’ers tegen juridische problemen aan. Zo komt het regelmatig voor dat een opdrachtgever ontevreden is over de werkzaamheden van een zzp’er en facturen onbetaald laat of ontbinding van de overeenkomst van opdracht en/of schadevergoeding eist.

De juristen van Groene Hart Juristen staan zzp’ers bij allerhande kwesties bij. Neem contact op en wij bekijken graag wat onze juristen voor jou kunnen betekenen.

Heb je vragen?

Wij helpen jou graag verder. Laat je naam, telefoonnummer en e-mailadres achter en wij bellen je terug.

"*" indicates required fields

Naam*