Incasso

Inschakelen incassobureau Het inschakelen van een incassobureau kan gebeuren. Dat is enorm vervelend, of je nu consument of ondernemer bent. Klanten die niet betalen, zijn een doorn in het oog en kunnen zorgen met zich meebrengen. Groene Hart Juristen incasseert graag jouw vordering(en), wanneer je geen betaling ontvangt. wij gaan direct aan de slag ruim […]

Inschakelen incassobureau

Het inschakelen van een incassobureau kan gebeuren. Dat is enorm vervelend, of je nu consument of ondernemer bent. Klanten die niet betalen, zijn een doorn in het oog en kunnen zorgen met zich meebrengen. Groene Hart Juristen incasseert graag jouw vordering(en), wanneer je geen betaling ontvangt.

  • wij gaan direct aan de slag
  • ruim 10 jaar ervaring
  • effectief incasseren
  • wij leveren maatwerk
  • korte lijnen met jouw jurist

Wanneer een incassobureau inschakelen?

Bij een incasso maken wij onderscheid tussen bedrijven en particulieren.

Bedrijven

Zodra jouw factuur aan een bedrijf is komen te vervallen, dak kun je een incassovordering bij ons indienen. Wij gaan binnen 24 uur voor jou aan de slag, zodat je jouw openstaande bedrag effectief laat incasseren.

Particulieren

Als je een vordering hebt op een particulier, dan hebben wij te maken met de Wet Incassokosten (WIK). Er geldt een staffelmethode, zoals hieronder te zien is. Wij versturen, namens jou, een wik-brief, waarin wij de wet in acht zullen nemen. Hieronder tref je een overzicht aan van de staffelmethode, zodat je jouw buitengerechtelijke kosten kunt berekenen:

Wat kost een incassobureau inschakelen?

Veel incassobureaus spreken over ‘no cure, no pay’. Dit betekent in het kort dat zij geen incassokosten rekenen, zolang zij zelf geen geld incasseren. Wij rekenen 15% incassokosten over het bedrag dat wij incasseren. Dat doen andere incassobureaus ook, maar een groot verschil is dat zij dit in kleine lettertjes vermelden en wij hier op een transparante manier helder over zijn. In ons incassotraject verhalen wij buitengerechtelijke kosten en wettelijke rente op jouw debiteur. Zo verhalen wij de kosten die je maakt op jouw debiteur.

Inschakelen incassobureau. Groene Hart Juristen weet raad.
Onze juristen incasseren snel en effectief jouw vordering. Hoe sneller je erbij bent, des te sneller een debiteur betaalt. Zo is gebleken uit psychologisch onderzoek.

Groene Hart Rechtsbijstand

Onze rechtsbijstand is een unieke dienstverlening, waarbij het recht toegankelijk en bereikbaar wordt gemaakt voor ondernemers en particulieren. Zo biedt Groene Hart Rechtsbijstand een incassomodule aan, waarbij je direct veel voordeel geniet tegen een maandelijks laag bedrag. Wil je meer weten over onze rechtsbijstand dan kunt je hier klikken.

Direct jouw incassobureau inschakelen

Wil je direct jouw vordering kosteloos bij ons aanmelden? Zodra je de zaak hebt aangemeld, nemen wij contact met je op.