Verkeersongeval

Een verkeersongeval kan iedereen overkomen, dus niet als particulier tijdens een tripje naar die grote interieurwinkel. Wat moet je regelen als jouw medewerker, of jij zelf, een verkeersongeval krijgt tijdens werktijd?

Om te beginnen maak je als werkgever melding bij de NLA (Nederlandse Arbeidsinspectie). Dit doe je alleen als er sprake is van blijvend letsel, overlijden of een ziekenhuisopname. De Arbeidsinspectie kan dan een ongevallenonderzoek uitvoeren, waar de aansprakelijkheid centraal staat. In beginsel is de werkgever aansprakelijk, aangezien het ongeval tijdens werktijd heeft plaatsgevonden.

Als werkgever ben je aansprakelijk voor de schade aan het voertuig, maar ook voor lichamelijk letsel. Heeft je werknemer zich roekeloos gedragen, waardoor hij of zij veroorzaker is van het verkeersongeval? Dan komt jouw aansprakelijk te vervallen, dus vandaar dat de ongevallenanalyse zo belangrijk is.

Wanneer is een verkeersongeval zakelijk?

  • Wanneer het ongeluk tijdens werktijd gebeurt;
  • Als het ongeval plaatsvindt, wanneer je werknemer op weg is van huis naar de klant.

Heb jij te maken met een verkeersongeval of wil jij jezelf indekken en risico’s voor jouw bedrijf én personeel verkleinen? Doe een beroep op de kennis en kunde van Groene Hart Juristen. We helpen je graag!

Heeft u vragen?

Wij helpen jou graag verder. Laat je naam, telefoonnummer en e-mailadres achter en wij bellen je terug.

"*" indicates required fields

Naam*