Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden controleren of opstellen

Snel en waterdichte algemene voorwaarden hanteren. Onze ervaren juristen stellen deze voor u op of passen ze aan. Betaalbaar en gemakkelijk via iDeal en wij gaan direct voor u aan de slag.

Algemene voorwaarden opstellen

Het opstellen van algemene voorwaarden is bedoeld om duidelijke afspraken vast te leggen tussen u en uw opdrachtgever. Deze afspraken gaan over betaling, incasso, beperking van uw aansprakelijkheid, eigendomsvoorbehoud maar ook auteursrechten of andere intellectuele eigendomsrechten. Ook geven wij u handige tips mee over het toepassen van algemene voorwaarden. Denk bijvoorbeeld aan het omdraaien van de bewijslast voor ontvangst van uw algemene voorwaarden. Groene Hart Juristen adviseert u graag verder over het belang van algemene voorwaarden.

Hoe werkt het?

– U schaft het product ‘Algemene voorwaarden opstellen’ aan door hieronder op de knop ‘Nu Bestellen’ te klikken en af te rekenen via Ideal.
– Na ontvangst van uw betaling wordt er zo spoedig mogelijk contact met u opgenomen.
– Samen met uw behandelend jurist bespreekt u de vervolgstappen.
– Uw behandelend jurist levert de algemene voorwaarden aan u op.

Sluit een abonnement af en ontvang nog meer korting!

Sluit een Juridisch Abonnement af en realiseer daarmee een nog grotere korting. De korting voor abonnementhouders op het opstellen van algemene voorwaarden bedraagt € 190,- exclusief BTW. Klik hier voor meer informatie en prijzen van onze abonnementen.

Controleren algemene voorwaarden

Bescherm uw bedrijf met goede algemene voorwaarden. Zo bent u zeker van uw zaak en kunt u goede afspraken maken met uw klanten en leveranciers.

Laat uw algemene voorwaarden controleren en wees verzekerd van de juiste juridische teksten met betrekking tot onder andere:

– beperking van aansprakelijkheid
– leveringstermijnen
– garantie
– betalingsvoorwaarden
– intellectuele eigendomsrechten en eigendomsvoorbehoud

Hoe werkt het?

– U schaft het product ‘Algemene Voorwaarden Controleren’ aan door hieronder op de knop ‘Nu Bestellen’ te klikken en af te rekenen via Ideal.
– Na ontvangst van uw betaling wordt er zo spoedig mogelijk contact met u opgenomen.
– Samen met uw behandelend jurist bespreekt u de vervolgstappen.
– Uw behandelend jurist levert de gecontroleerde en eventueel aangepaste algemene voorwaarden aan u op.

Onze juristen zorgen snel voor waterdichte voorwaarden zodat u zorgeloos kunt ondernemen!

Sluit een abonnement af en ontvang nog meer korting!

Sluit een Juridisch Abonnement af en realiseer daarmee een nog grotere korting. De korting voor abonnementhouders op het controleren van algemene voorwaarden bedraagt € 170,- exclusief BTW. Klik hier voor meer informatie en prijzen van onze abonnementen.

Workshop over algemene voorwaarden

Naast het controleren en opstellen van algemene voorwaarden kunnen wij u ook uitgebreide informatie geven over algemene voorwaarden? Periodiek zullen wij een workshop organiseren over de toepassing van algemene voorwaarden, het gebruik en wat de wet hierover zegt. Heeft u interesse in een workshop, wij vertellen u graag meer.

Waarom algemene voorwaarden?

Het is belangrijk duidelijk te hebben wat jouw rechten en plichten en die van jouw klant zijn bij het sluiten van een contract. Deze ‘kleine lettertjes’ zijn de regels die je voor jouw onderneming wilt laten gelden. Te denken valt aan zaken als levering, betaling, garantie en aansprakelijkheid. Het scheppen van duidelijkheid omtrent deze voorwaarden scheelt je direct ook veel tijd. Je hoeft immers niet elke keer in onderhandeling te treden over de voorwaarden waaronder je een opdracht aanneemt. Wij adviseren je graag verder over het belang van algemene voorwaarden.

Algemene voorwaarden verplicht?

Nee, het hebben van algemene voorwaarden is niet verplicht. Zonder deze voorwaarden kan jouw onderneming echter wel grote risico’s lopen en dat wil je natuurlijk zien te voorkomen. Indien jij geen onnodige risico’s wilt lopen, is het hebben van algemene voorwaarden zeer raadzaam. Geen enkel bedrijf is hetzelfde. Om die reden is er dus ook geen standaardmodel. Wel zijn er vier verschillende modelvoorwaarden in diverse branches te vinden, te weten: webshop, detailhandel, dienstverlening B2B en dienstverlening B2C. Het is belangrijk deze modelvoorwaarden naar jouw onderneming aan te passen. Wij kunnen je hierbij helpen. Wij stellen algemene voorwaarden op die perfect passen bij jouw onderneming.

Informatieplicht vs. algemene voorwaarden

Een ondernemer is verplicht vooraf bepaalde zaken duidelijk te maken aan zijn of haar klant. Zo ben je verplicht bepaalde informatie over jouw bedrijf op te nemen op jouw website en in jouw correspondentie. Denk bijvoorbeeld aan zaken zoals bijvoorbeeld KvK-nummer, vestigingsadres en correspondentiegegevens. Daarnaast houdt de informatieplicht ook in dat de algemene voorwaarden vóór het sluiten van de overeenkomst aan de klant ter hand dienen te zijn gesteld. Wij kunnen u nader informeren omtrent deze informatieplicht.

Controle algemene voorwaarden

Niets is zo veranderlijk als wet- en regelgeving. Laat daarom met enige regelmaat uw algemene voorwaarden controleren om ervoor te zorgen dat deze waterdicht zijn. Ook wanneer je zelf de algemene voorwaarden hebt opgesteld, is het alsnog zeer verstandig het document aan een jurist voor te leggen. Wij voeren een dergelijke controle graag voor je uit.

Groene Hart Juristen behandelt alle soorten kwesties rondom algemene voorwaarden

  • Opstellen algemene voorwaarden
  • Wettelijke informatieplichten
  • Controleren algemene voorwaarden
  • Rechtsgeldigheid algemene voorwaarden
  • Voorwaarden webwinkel
  • Aanpassen modelvoorwaarden
  • Deponeren Kamer van Koophandel
  • Inhoud algemene voorwaarden

Heb je vragen?

Wij helpen jou graag verder. Laat je naam, telefoonnummer en e-mailadres achter en wij bellen je terug.

"*" indicates required fields

Naam*