Personeel

Personeel

Als werkgever krijgt u te maken met verschillende arbeidsrechtelijke kwesties als u personeel in dienst heeft. Het is van belang dat u zaken vanaf het begin goed regelt. Het moment van het aannemen van personeel kan al beslissend zijn voor het verdere verloop met uw werknemer. Deze werknemer kan tijdens zijn dienstverband ziek worden, u kunt te maken krijgen met een disfunctionerende werknemer of er ontstaat een conflict tussen u en uw werknemer.

Veranderende marktomstandigheden kunnen van grote invloed zijn op uw organisatie waardoor reorganisatie noodzakelijk wordt. Tijdens zo’n reorganisatie krijgt u met juridische kwesties te maken. Onze juristen hebben specialistische kennis en kunnen u bijstaan om u verder te helpen.

Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn kunt u bij ons kosteloos uw geschil of kwestie melden aan zodat wij u een passend en vrijblijvend voorstel kunnen doen. 

Coronavirus en werkgerelateerde vragen.

Als werkgever heeft u het beste met uw personeel voor. Door de plotselinge stilstand van de economie na de uitbraak van het coronavirus komt er veel op u af. Onze abonnementsdiensten juridisch abonnement voor ondernemers voorziet u van juridisch advies zonder dat u direct een factuur ontvangt. Wilt u geen abonnement, dan kunt u kiezen voor telefonisch sparren met een jurist en betaalt u eenmalig via iDeal.

Aannemen personeel

Wanneer u mensen aanneemt, kunt u dit vormgeven via een dienstverband, freelance opdracht of andere juridische constructie. Onze juristen kunnen u helpen om de constructie te kiezen die het best aansluit bij uw bedrijf en uw wensen. De inhoudelijke vormgeving is maatwerk en wordt aangepast aan de specifieke situatie van uw onderneming. Daarbij houden onze juristen de belangen van zowel de werkgever als de werknemer in het oog.
In alle gevallen is het belangrijk om duidelijke en juridisch correcte afspraken te maken en die op papier vast te leggen. Met de juiste juridische begeleiding in deze beginfase kunnen een hoop vervelende conflicten worden voorkomen.

Een zieke werknemer

Een werknemer kan kortdurend ziek worden maar ook langdurig ziek. Als werkgever krijgt u dan te maken met een re-integratietraject. Als werkgever bent u verplicht om ervoor te zorgen dat uw werknemer weer zo snel mogelijk aan het werk kan. U krijgt daarbij te maken met de werknemer zelf, maar ook met de bedrijfsarts of de arbodienst en het UWV. Periodiek bent u als werknemer verplicht bij te houden welke vorderingen uw werknemer maakt. Eerst moet u passend werk vinden binnen uw eigen organisatie en als dat niet lukt daarbuiten. Het eerste en het tweede spoortraject.

Spant u zich als werkgever onvoldoende in dan kan het UWV u een loonsanctie geven en u verplichten om het loon aan uw werknemer door te betalen. Ook na een ziekteperiode van twee jaren. Onze juristen zullen u deskundig bijstaan om te zorgen dat u het traject met uw werknemer goed doorloopt.

Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn kunt u bij ons kosteloos uw geschil of kwestie melden aan zodat wij u een passend en vrijblijvend voorstel kunnen doen. 

Slecht functionerende werknemers

Wanneer u niet tevreden bent over een of meerdere werknemers en juridische stappen wilt ondernemen, is het van groot belang dat u een grondig dossier opbouwt over het functioneren van uw werknemer en de stappen die u heeft ondernomen om de arbeidsrelatie te verbeteren. Onze juristen bieden doorlopende begeleiding tijdens dit proces en adviseren u over passende vervolgstappen. Het uitgangspunt is het herstel van een prettige arbeidsrelatie, maar soms blijkt dit helaas niet haalbaar. Onze juristen zorgen voor de juiste insteek bij het opbouwen van het dossier, zodat u bij een eventuele ontslagprocedure een sterke zaak heeft.

Ontslag

Soms is het onvermijdelijk om mensen te ontslaan, bijvoorbeeld vanwege de verslechtering van de positie van uw bedrijf of omdat een werknemer zijn taken niet naar behoren vervult. In alle gevallen heeft u te maken met wettelijke regels waaraan u zich moet houden. Onze juristen zijn bekend met alle wet- en regelgeving op dit gebied en zorgen ervoor dat uw zaak op een slimme en efficiënte manier wordt afgehandeld.

Heb je vragen?

Wij helpen jou graag verder. Laat je naam, telefoonnummer en e-mailadres achter en wij bellen je terug.

"*" indicates required fields

Naam*